ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων έχει σκοπό της τη διατήρηση των υλικών καταλοίπων της πολιτισµικής και της φυσικής κληρονοµιάς. Έτσι, αντικείµενο της συντήρησης µπορεί να είναι κάθε κινητό ή ακίνητο αντικείµενο που θεωρεί µια οργανωµένη κοινωνία ότι οφείλει να διατηρηθεί ως πολιτιστικό αγαθό µε ιστορική, καλλιτεχνική, αισθητική, ή θρησκευτική αξία.

Η Χάρτα της Βενετίας αναφέρει ενδεικτικά στο άρθρο 9 ότι: “Η διαδικασία της αποκατάστασης είναι μια άκρως εξειδικευμένη λειτουργία. Στόχος της είναι να διατηρήσει και να αποκαλύψει την αισθητική και την ιστορική αξία του έργου. Βασίζεται στο σεβασμό για το πρωτότυπο υλικό. Η διαδικασία της αποκατάστασης θα πρέπει να σταματά στο σημείο όπου ξεκινά η εικασία. Πριν από την αποκατάσταση, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προηγείται η ιστορική μελέτη του έργου”.

Η συντήρηση των έργων τέχνης απαιτεί βαθιά γνώση, υπευθυνότητα και σεβασμό κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων. Η μακρόχρονη παρουσία μας στο χώρο της συντήρησης έργων τέχνης με πολύχρονη απασχόληση στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, σας εγγυάται την ποιότητα και την φροντίδα που αρμόζει σε κάθε έργο τέχνης ξεχωριστά. Αναλαμβάνουμε τη συντήρηση τοιχογραφιών, φορητών εικόνων, οροφογραφιών, κεραμικών αντικειμένων, έργων τέχνης απο γυαλί, έργων τέχνης απο δέρμα, συντήρηση χαρτιού, ελαιογραφιών, ξυλόγλυπτων και πλήθος άλλων αντικειμένων.

Περιμένουμε να γνωριστούμε μαζί σας για να δούμε απο κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έργα τέχνης σας και να εργαστούμε ως προς την παύση των φθορών και τη διατήρησή τους μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Με τιμή,

Δημήτριος Αλεξίου

Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ( dimalex.da@gmail.com )