ΕΚΔΡΟΜΗ ΡΟΔΟΣ – ΣΥΜΗ

Διαμονή σε all inclusive ξενοδοχείο 4* στη Φιλέρημο.

Ωράριο ξενοδοχείου: 7:00-10:00 π.μ. πρωινό 12:30-14:30 Γεύμα 18:30-21:00 Δείπνο

Από 10:00-20:00 λειτουργεί το snack bar (παγωτά, αναψυκτικά, καφέδες, τσαι, κέικ κλπ free)

Διαθέσιμοι όλες τις ώρες: η πίσίνα και όλοι οι ψυχαγωγικοί χώροι, γήπεδα κλπ.

 

1η Ημέρα:

Αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς άφιξη το πρωι της 1ης μέρας στη Ρόδο.

Μεταφορά με λεωφορεία ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και γεύμα στο ξενοδοχείο στις 12:30 .

14:00  Φεύγουμε για το κέντρο του νησιού. Η καλύτερη ξενάγηση από το διασημότερο ξεναγό του νησιού. Πανοραμική άποψη της πόλης περνώντας από την Ακρόπολη της Ρόδου και το Αρχαίο Στάδιο. Γνωριμία με την παλιά πόλη της Ρόδου: το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η οδός των Ιπποτών, Μεσαιωνικές πύλες και τείχη, και το Μαντράκι όπου βρίσκονται τα περισσότερα δημόσια κτίρια κατασκευασμένα επί Ιταλικής κατοχής. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, ψώνια κλπ.

 

2η Ημέρα:

10:00-12:15 Μετά το πρωινό, κοντινή εκδρομή

– Περνώντας από αρχαία Ιαλυσό πάμε στο  μοναστήρι της Παναγίας της Φιλερήμου με την αξέχαστη σε όποιον την επισκέπτεται, “οδό του Μαρτυρίου” (λιθοστρωμένος δρόμος 134 επιπέδων, κάτω από τη σκιά των δέντρων, περιτριγυρισμένος με αναπαραστάσεις από τα Πάθη του Χριστού) στο τέλος της οποίας ορθώνεται ο γιγαντιαίος Σταυρός 18 μέτρων που προσφέρει πανοραμική θέα σε όλο το νησί.

– Επίσκεψη στο μοναδικό στην Ελλάδα υπερσύγχρονο Μουσείο της μέλισσας. Γνωριμία με το θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και τη σοφία του, τρισδιάστατη είσοδος στο εσωτερικό μιας κυψέλης κ.α.

12:30 Γεύμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για εκδρομή στο δυτικό κομμάτι του νησιού .

– Περνάμε από την κοιλάδα με τις πεταλούδες, τον προφήτη Ηλία (γνωστός οικισμός περιτριγυρισμένος από πεύκα και Κέδρους-θερινή κατοικία του Μουσολίνι), το εκκλησάκι Φουντουκλή και φτάνουμε στο χωριό της Ελεούσας . Εκεί ζει ένας μοναχός, ο π.Ραφαήλ. Θα τον επικεφτούμε.

– Μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στην εκκλησία του Αγίου Σίλα κρυμμένη μέσα στο πράσινο. Θα κεραστούμε και θα πιούμε από το αγίασμα μέσα σε σπήλαιο από την εποχή του αποστόλου που θαυματουργεί.

– Απογευματινή επίσκεψη στη Φάρμα με τους στρουθοκάμηλους (στρουθοκάμηλοι, καμήλες, λάμα, πόνυ κ.α) ξενάγηση, εκθετήριο, ομελέτες-σάντουιτς με αυγά από στρουθοκάμηλο κ.α

18:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερη ώρα-δείπνο στο ξενοδοχείο

 

 

3η Ημέρα:

09:30 Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για εκδρομή στο ανατολικό μέρος του νησιού.

Προσκύνημα αρχικά στη «Μονή Παραμυθίας» και έπειτα στη γνωστή «Παναγία την Τσαμπίκα»

12:30  Άφιξη στη Λίνδο.

– Ξενάγηση στην Ακρόπολη της Λίνδου, την κοσμοπολίτικη καστροπολιτεία με το επιβλητικό φρούριο και τα γραφικά σοκάκια που απλώνονται γύρω του.  Έπειτα ο πολιός ιερέας της Λίνδου (γνωστός για την πνευματικότητά του) θα μας υποδεχτεί στο μοναστηράκι του αγίου Νικολάου σε καταπληκτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα. Η συνάντηση θα μας μείνει αξέχαστη.

– Θα κατεβούμε στο πανέμορφο λιμανάκι του Αγ. Παύλου με το ομώνυμο εκκλησάκι, σημείο στο οποίο αποβιβάστηκε ο Απ. Παύλος κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο.

– Προσκύνημα το απόγευμα στην ιερά Μονή Παναγίας Υψενής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

 

4η Ημέρα:

-8:30 Πρωινό στο ξενοδοχείο

09:30 Αναχώρηση με το πλοίο για τη Σύμη.

– Άφιξη 11:00 στο λιμάνι του Πανορμίτη με το ομώνυμο μεγαλειώδες μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, γνωστό για τα πολυάριθμα θαύματα του ταξιάρχη. Ξενάγηση και προσευχή στον ιερό χώρο και επίσκεψη στο εκκλησιαστικό και λαογραφικό εντός της μονής.

–  Επιβίβαση στο πλοίο και πάμε στο Γιαλό, το λιμάνι στο κέντρο του νησιού. Το μέρος μαγευτικό. Είναι “το στολίδι των δωδεκανήσων” κι ένα από τα ωραιότερα μέρη της χώρας.

Θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού συντροφιά με ανθρώπους που ζουν εκεί. Αναχώρηση από τη Σύμη στις 16:30.

18:00 Επιστροφή στη Ρόδο και ελεύθερος μετέπειτα χρόνος (ξενοδοχείο, ποδόσφαιρο, θάλασσα πισίνα, βόλτες κτλ)

 

 

5η Ημέρα:

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα πάμε στη νέα πόλη της Ρόδου.

– Θα προσκυνήσουμε τον πανελληνίως γνωστό ναό του αγίου Φανουρίου στο σημείο όπου βρέθηκε η εικόνα του όπου θα μας μιλήσει ο εφημέριος του ναού. Βόλτα δίπλα στη θάλασσα στο σημείο όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου, προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του λιμανιού, ξενάγηση στη νέα πόλη της Ρόδου και ελεύθερος χρόνος για ψώνια.

– Μετά το γεύμα στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για την απογευματινή πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

Επικοινωνία

apodraseis@yahoo.gr
(+30) 2310 222887
(+30) 6973 249937