ΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΑΙΤΙΑ ΧΑΡΑΣ

anastasis

Αν μία μάνα χάσει το παιδί της που ήταν το στήριγμά της και αυτό σωθεί και βρεθεί, αυτή η μάνα θα χαρεί, όχι τόσο, επειδή ξαναβρήκε το στήριγμά της, αλλά, επειδή σώθηκε το παιδί της.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου Βοιωτίας  Η ανδρική και καλαίσθητη Ιερά Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου είναι χτισμένη σε υψόμετρο 300 μέτρων, δυτικά της κωμόπολης του Μαυρομματίου Βοιωτίας, σε περιοχή εξαίσιου φυσικού κάλλους, κοντά στην Αλίαρτο και την Θήβα. 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Τό Ἅγιον Ὄρος (ἐπίσημα: Ἱερά Κοινότης Ἁγίου Ὅρους) αποτελεί «Αὐτόνομη Μοναστική Πολιτεία», ἐντός τῆς Ἑλλάδας, στή χερσόνησο τοῦ Ἄθω τῆς Χαλκιδικῆς στή Μακεδονία και θεωρεῖται κέντρο τοῦ Ὀρθόδοξου μοναχισμοῦ.

ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ (ΟΙ 150 ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ)

Πριν από 3000 χρόνια περίπου ο Βασιλιάς Δαυίδ έγραψε τους 150 υπέροχους Ψαλμούς. Πολλοί από τους Ψαλμούς αυτούς ψάλλονται στους Ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των θείων Ακολουθιών.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΡΑΨΑΝΗΣ

Η Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων στην Ραψάνη της Λάρισας Το πετρόκτιστο ανδρικό μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων νοτίως του γραφικού και ιστορικού οικισμού της Ραψάνης του Νομού Λάρισας, σε ειδυλλιακή δασική περιοχή του Κάτω Ολύμπου, περιοχή που έδρασε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ Μ. ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Απ’ όλους τους λειτουργικούς κανόνες που αναφέρονται στη Μεγάλη Σαρακοστή ένας είναι που έχει αποφασιστική σημασία για τη κατανόησή της, παράδοξο αλλά είναι το κλειδί. Πρόκειται για τον κανόνα που απαγορεύει τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη διάρκεια της Μ. Σαρακοστής (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), με μόνη εξαίρεση τη γιορτή του Ευαγγελισμού. Όμως αυτές τις μέρες ορίζεται να τελείται μια ειδική … Read More

200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

200 χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.. Από τότε που το νέο Ελληνικό κράτος έκανε τα πρώτα βήματα ελευθερίας, οι τότε ”εραστές” της Δύσης μαζί με τον δυτικόφερτο Όθωνα και την αντιβασιλεία του, έκαναν ο, τι μπορούσαν για να αποκοπούν οι δεσμοί των Ελλήνων από την Ορθόδοξη παράδοση και την βυζαντινή κληρονομιά.

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΗΘΟΣ

Av κάθε βαπτισμέvος χριστιανός είvαι “μίμημα Χριστού κατά το δυνατόν ανθρώπω” όπως λέγει ο Άγιος Ιωάvνης της Κλίμακος, πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για τοv Μοvαχό και την Μοvαχή, που με το Μυστήριο της κουράς τους επαvέλαβαv τους βαπτιστικούς τους Όρκους, το “αποτάσσομαι τω Σατανά” και “συντάσσομαι τω Χριστώ” .

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΟΙΝΟΗΣ

Η Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής Η γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Νηπίων βρίσκεται στην Οινόη Αττικής, στο μέσο της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θήβας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι. ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  Μέ ἀφορμή τίς εὔλογες ἀνησυχίες πού ἔχει προκαλέσει σέ μεγάλη μερίδα τῆς κοινωνίαςμας ἡ ὑποχρεωτική ἔκδοση νέων ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων, ἐμεῖς, οἱ ἡγούμενοι τῶν ἹερῶνΜονῶν καί Ἱερῶν Ἡσυχαστηρίων τῆς πατρίδος μας, ὕστερα ἀπό ἔντονη προσευχή, λεπτομερήἔρευνα καί θεολογικό προβληματισμό, προβαίνουμε στήν ἀκόλουθη Ἀνακοίνωση. Ἡ Ἀνακοίνωση αὐτή … Read More