ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (5 ΗΜΕΡΕΣ)

Τετάρτη:

7:00 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, Στάση στην Ξανθη και από τα σύνορα των Κήπων περνάμε στην Τουρκία . Περνώντας από Κεσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό φτάνουμε Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ και ελεύθερο απόγευμα , γνωριμία με την περιοχή και βόλτα στη Μεγάλη Οδό του Πέραν, τον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Πόλης.

 

 

Πέμπτη:

9:00 – 12:30  -Πρωινό στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Ιερό Ναό αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου.

– Επίσκεψη αγάπης στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο του Μπαλουκλή.

– Επίσκεψη στο Ζωγράφειο Λύκειο, ένα από τα γνωστότερα, εν λειτουργία, ελληνικά σχολεία της Πόλης.

13:00 – 16:00 Επίσκεψη και ξενάγηση στον μνημειώδες Ναό-Σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου, την Αγία Σοφία.  Ελεύθερο μεσημεριανό γεύμα .

16:00-19:00  Περιήγηση στο Βυζαντινό Ιππόδρομο. Θα δούμε επίσης το Μπλε Τζαμί, το Τοπ Καπι (όπου βρισκόταν ο ναός της αγίας Ειρήνης) και θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή βασιλική Κινστέρνα (υπόγεια δεξαμενή) του Ιουστινιανού.

19:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ελεύθερη ώρα και δείπνο.

 

 

Παρασκευή:

9:00 Μετά το πρωινό, περνώντας από τον Κεράτειο κόλπο και τη γέφυρα του Γαλατά φτάνουμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Χώρας, με τα περίφημα ψηφιδωτά.

11:00-12:30 Συνεχίζοντας τη διαδρομή θα δούμε την Κερκόπορτα και περνώντας από την πύλη του Ρωμανού θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί βρίσκονται οι τάφοι των Οικουμενικών  Πατριαρχών, η θαυματουργός Κρήνη με το αγίασμα καθώς και τα επτά ψάρια στη δεξαμενή της Πηγής, που κατά την παράδοση βρίσκονται εκεί μισοτηγανισμένα από την εποχή της Άλωσης.

13:30-17:00 Διασχίζοντας τα Θεοδοσιανά τείχη θα περάσουμε από τη Χρυσή Πύλη και καταλήγουμε στο Καπαλί Τσαρσί με τα 4000 μαγαζιά. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα.

17:30 – 20:00 Περνώντας από το ανάκτορο Ντολμαμπαχτσέ φτάνουμε στον πορθμό του Βοσπόρου για κρουαζιέρα στα νερά που χωρίζουν το Ευρωπαϊκό με το Ασιατικό μέρος της Πόλης.

20:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

Σάββατο:

9:00 Μετά το πρωινό πάμε στο λιμάνι του Μπόσταντζε όπου παίρνουμε το πλοίο για κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα!

– Συνατάμε τα νησιά της Πρώτης, της Αντιγόνης και σταματάμε στο νησί της Χάλκης, όπου θα ξεναγηθούμε στη θεολογική Σχολή και θα προσκυνήσουμε τη Μονή Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας.

– Έπειτα φτάνουμε στην Πρίγκηπο, το μαγευτικό καταπράσινο νησί με τα παϊτόνια (άμαξες με άλογα). Επιβιβαζόμαστε και ανεβαίνουμε στη λαμπρή Ιερά Μονή του θαυματουργού αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, όπου συναντάμε και μοναχούς της Ι.Μ.Ξενοφώντος αγίου Όρους, που συντηρούν εκεί τη μονή.

– Γεύμα στην Πρίγκηπο και επιστροφή

17:00 Άφιξη στην Πόλη. Περιήγηση με το λεωφορείο και γνωριμία με τα ομορφότερα μέρη της, τις κρεμαστές γέφυρες, το Σκουτάρι (αρχ.Χρυσούπολη), το Καντίκιοϊ (αρχ. Χαλκηδόνα) με τον ιερό ναό της αγίας Ευφημίας και κατάληξη στην περιοχή του ξενοδοχείου μας για ξεκούραση και δείπνο.

 

Κυριακή:

7:30-11:00 Εκκλησιασμός στο ιερό ναό αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο – ενδεχόμένη συνάντηση με τον Πατριάρχη. Θα προσκυνήσουμε σε λείψανα αγίων και σε κομμάτι από τη στήλη της φραγκελώσεως του Κυρίου, θα δούμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή κ.α.

12:30 Προσκύνημα στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου φυλάσσοταν το ωμοφόριο και η τιμία Ζώνη της Παναγίας και όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Υμνος.

13:30 Αναχώρηση. Γεύμα στη Ραιδεστό κι επιστροφή Θεσσαλονίκη .

 

Επικοινωνία

apodraseis@yahoo.gr
(+30) 2310 222887
(+30) 6973 249937