ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΚΙΑΘΟΣ – ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

1η μέρα (Πέμπτη) :

6:30 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

10:00 Παίρνουμε το Δελφίνι από το λιμάνι του Βόλου

12:30 Άφιξη στην καταπράσινη Σκόπελο, το νησί με τις 360 εκκλησιές. Τακτοποίηση και γεύμα στο ξενοδοχείο, ανάπαυση, και έπειτα περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό της Χώρας του νησιού.  Δείπνιο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

2η ημέρα (Παρασκευή):

7:30 Εκκλησιασμός- Προσκύνημα στη Ιερά Μονή του αγίου Ρηγίνου- πολιούχου της νήσου .

13:00 Επιβίβαση για την Αλόννησο. Ταξιδεύοντας συναντάμε τα νησιά Κυρά Παναγιά, Γιούρα, Ψαθούρα.

13:30 Άφιξη στο νησί. Βόλτα-γνωριμία με το νησί. Το νησί φημίζεται για την ηρεμία του, είναι μοναδικό σε πανίδα και χλωρίδα και αποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών και θηλαστικών και κυρίως της Μεσογειακής φώκιας «Μονάχους-Μονάχους». Επίσκεψη στο Θαλάσσιο Πάρκο και απογευματινή βόλτα με βάρκα στο νησί της Κυρά Παναγιάς και προσκύνημα στο ομώνυμο μοναστήρι-μετόχι της Ι.Μ.Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

20:20 Αναχώρηση από την Αλόνησο.

21:20 Άφιξη στη Σκιάθο. Το νησί με τις 60 πανέμορφες παραλίες , το πλέον κοσμοπολίτικο από τα νησιά των Σποράδων και γενέτειρα του μεγάλου διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (Σάββατο):

Γύρος νησιού:

– Πρωινό και προσευχή στο Ι.Ν. Αγίου Νικιολάου στην κορυφή ενός βράχου στο λιμάνι, με θέα μοναδική.

 – Προσκύνημα στην πλέον γνωστή Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας, όπου υψώθηκε η πρώτη Ελληνική σημαία το 1807.

– Ξενάγηση στο Σπίτι-Μουσείο του Παπαδιαμάντη και γεύμα στο λιμάνι του νησιού.

– Απογευματινή επίσκεψη στις μαγευτικές Κουκουναριές μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και ελεύθερο βραδινό περίπατο στο λιμάνι.

 

4η ημέρα (Κυριακή):

7:30 Θ.Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικονίστρας.

Μετά το πρωινό, βόλτα στην πανέμορφη χερσόνησο του Μπούρτζι με το Κάστρο,  περιήγηση στα κεντρικά σοκάκια της πόλης και ελεύθερος χρόνος για ψώνια.

16:00 Απόπλους από τη Σκιάθο

18:00 Άφιξη στο Βόλο και επιστροφή.

 

Επικοινωνία

apodraseis@yahoo.gr
(+30) 2310 222887
(+30) 6973 249937