ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΧΙΣΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το νεόδμητο μοναστήρι των Αγίων Πατέρων Σχιστού στο Πέραμα

Στην νότια πλευρά του ιστορικού όρους Αιγάλεω της Αττικής, δίπλα στο περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού και κοντά στο σημείο όπου ο Πέρσης Βασιλιάς Ξέρξης το 480 π.Χ. ύψωσε το θρόνο του για να βλέπει την ταπεινωτική τελικά γι’αυτόν και τον στόλο του Ναυμαχία της Σαλαμίνας, υψώνεται εδώ και μερικά χρόνια θρόνος της Τρισηλίου Θεότητος και συγκεκριμένα η ανδρική Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων.

Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στους 318 Θεοφόρους Αγίους Πατέρες της Α’ εν Νικαία (της Βιθυνίας) Οικουμενικής Συνόδου του 325 μ.Χ. και ανήκει στην Ιερά Μητροπόλη Νικαίας (της Αττικής). Κτήτορας της Ιεράς Μονής θεωρείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, καθώς με πρωτοβουλία και όραμα του, ανεγέρθηκε μέσα σε μία πενταετία, από το έτος 2004 έως το 2009, οπότε έγιναν τα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του Καθολικού του μοναστηριού.

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων είναι ο γέροντας Πολύκαρπος και εγκαταβιούν οι ιερομόναχοι της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Το μοναστήρι πανηγυρίζει έξι Κυριακές μετά το Πάσχα, στην Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και είναι επισκέψιμο καθημερινά (εκτός από τις μεσημεριανές ώρες). Παρέχει εκπληκτική θέα προς την Σαλαμίνα και την Ελευσίνα.

Τηλ. μονής: 2104903968 και 2104311960