ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πυργετό του νομού Λάρισας

Η ανδρώα Ιερά Μονή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου ιδρύθηκε το 2011 με προτροπή και ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, μεταξύ των χωριών Πυργετός και Αιγάνη του νομού Λάρισας, σε υψόμετρο 300 μέτρων, απέχοντας μερικές δεκάδες μέτρα από την Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού.

Κοντά στην Εθνική Οδό, με το βλέμμα της αγκαλιάζει μέρος του Κάτω Ολύμπου, τη βόρεια πλευρά του Κισσάβου, το δέλτα του Πηνειού ποταμού και μεγάλο τμήμα του Θερμαϊκού κόλπου.

Το μοναστήρι αριθμεί οκτώ μοναχούς, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού γέροντα Αθανασίου Μυτιληναίου. Πολύ σύντομα τα τελευταία χρόνια οργανώθηκε σύμφωνα με τον παραδοσιακό αγιορείτικο μοναχισμό. Παράλληλα με την πλούσια λατρευτική ζωή εξασκεί και ιεραποστολική δράση αναπαύοντας τους ευλαβείς προσκυνητές.

Τα θυρανοίξια του νέου Καθολικού της μονής έγιναν στις 6 Αυγούστου 2017. Η μονή πανηγυρίζει στις 14 Ιουλίου, στην εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Η μονή είναι επισκέψιμη καθημερινά το πρωί από τις 8 μέχρι τις 12 το μεσημέρι (τις Κυριακές από τις 06:30 το πρωί). Το απόγευμα δέχεται προσκυνητές από τις 18:00 έως τις 20:00 κατά το θερινό ωράριο και από τις 17:00 έως τις 19:00 κατά το χειμερινό ωράριο.

Η μονή χιονισμένη τον χειμώνα

Τηλ. μονής: (+30) 2495770004

Ιστοσελίδα μονής: www.imagnap.gr 

Πηγή κειμένου: Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου