ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού στον Πειραιά

Το Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού είναι ένα σχετικά νέο μοναστήρι και ιδρύθηκε το 1994 με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Καλλινίκου. Ουσιαστικά, η λειτουργική ζωή του μοναστηριού μοιράζεται σε δύο τοποθεσίες, η μία στον Πειραιά και η άλλη στην όμορφη περιοχή του Βαρνάβα Αττικής.

Συγκεκριμένα, η έδρα του Ιερού Ησυχαστηρίου βρίσκεται στην Παλαιά Κοκκινιά Πειραιά, στην οδό Κωπαΐδος 67. Ωστόσο, η μοναστική ζωή της ανδρικής αδελφότητος αναπτύσσεται ως επί το πλείστον στο Μετόχι της μονής, σε μία ερημική περιοχή κοντά στον Βαρνάβα Αττικής, ακολουθώντας τους κανόνες της ορθοδόξου παραδόσεως.

Το Μετόχι του Ιερού Ησυχαστηρίου στον Βαρνάβα Αττικής 

Το Ησυχαστήριο στον Πειραιά πανηγυρίζει στην απόδοση της εορτής του Πάσχα, ενώ το Μετόχι στον Βαρνάβα πανηγυρίζει στο θαύμα της θεραπείας του τυφλού από τον Άγιο Σπυρίδωνα, το οποίο τιμάει η Εκκλησία μας στις 13 Ιουλίου.


Το Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάντος Χριστού τελεί σήμερα υπό την πατρική προστασία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Καθηγούμενος και Κτήτορας του Ιερού Ησυχαστηρίου είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός, ενώ οι εγγεγραμμένοι μοναχοί είναι οκτώ.

Τηλ. μονής: 210 42 50 175 

Email μονής: ihanastantosxristou@gmail.com

Ιστοσελίδα μονής: www.anastantosxristou.gr