ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία

Το Ιερό Προσκύνημα και Καθίδρυμα “Παναγία η Ελευθερώτρια” βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής και συγκεκριμένα στο ύψωμα του Κοκκιναρά, στην περιοχή της Πολιτείας.

Κτίστηκε μετά το τέλος της Γερμανικής Κατοχής, με πέτρες μάλιστα από διάφορα μέρη της Ελλάδος, από όπου πολέμησαν οι πατριώτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να ευχαριστήσουν την Παναγία για την ελευθερία της πατρίδος. Ανάλογες πέτρες από όλη την Ελλάδα αντικρίζουν οι προσκυνητές και στο Μαυσωλείο – Ηρώο, προς τιμή και μνήμη των πεσόντων, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της προσκυνήματος.

Συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών λόγω κυρίως της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ελευθερώτριας και πανηγυρίζει στην εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (παράλληλα με την Εθνική Εορτή) στις 28 Οκτωβρίου, ενώ ανάλογη πανήγυρη γίνεται και τον Δεκαπενταύγουστο.

Δίπλα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας βρίσκεται και ο Ιερός Ναός του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’.

Υπεύθυνος (προϊστάμενος) του Ιερού Προσκυνήματος, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, είναι ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης.

Τηλ. Προσκυνήματος: (0030) 2108014620 , 6944642746

Email: panagia@eleftherotria.gr

Ιστοσελίδα: https://www.eleftherotria.gr/