ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΟΣΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής

 

Σε απόσταση περίπου 95 χιλιόμετρων από την Θεσσαλονίκη, στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής, βρίσκεται το ανδρικό μοναστήρι (Ιερό Ησυχαστήριο) του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, κοντά στο γυναικείο μοναστήρι της Ορμύλιας.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1986 και τα εγκαίνια του έγιναν από τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κυρό Συνέσιο, καθώς ανήκει εκκλησιαστικώς στην Μητρόπολη αυτή. Συστάθηκε με την προτροπή και την ευχή του μακαριστού Οσίου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, υπήρξε ανάδοχος του Γέροντα Παϊσίου. Αναδείχθηκε ως μια από τις αγιότερες μορφές της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων. Ο Όσιος Αρσένιος κοιμήθηκε το 1924 στην Κέρκυρα μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Το μοναστήρι πανηγυρίζει στις 10 Νοεμβρίου, στην ημέρα της κοίμησης του Αγίου Αρσενίου και την 1η Οκτωβρίου, της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Καθολικό της μονής είναι ναός βυζαντινού ρυθμού με τρούλο.

Σήμερα το μοναστήρι αριθμεί 18 μοναχούς, με Καθηγούμενο τον π. Θεόκλητο Μπόλκα. Γνωστές είναι επίσης σε όλη την Ελλάδα οι ομιλίες του μοναχού της μονής π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη

Τηλέφωνo μονής: (+30) 23710 41880